fredag 7 juli 2023

PMSius med Kamraterna på Hotell Reimersholme

Se så gulliga de är, i matchande kattpyjamasar! Jackie och Muhammed är jättekära och efter att ha pysslat om blommorna plockar han fram frukost till sin älskling. Men vad nu? Det saknas mjölk! Jackie vill ju ha mjölk i sitt kaffe. Vad betyder det att Muhammed inte har mjölk hemma, ser han ned på henne som mjölkdrickare? Och den där äckliga skvätten han hittade längst inne i kylskåpet, har han sparat den för att håna stackars Jackie med den?


I utkanten av det unga parets rosa drömtillvaro lurar PMSius, kanske den mest ondsinta psykopatdemonen i hela världen. Han sufflerar Jackies tankar så att hon börjar tvivla på sin pojkväns omsorger. PMSius krafter växer av lidandet och han njuter av att driva Jackie till vansinnesutbrott, mordlystenhet - och så djupaste depression och självömkan.



Känsloläget är underbart uppskruvat till max och det finns genomgående en ton av humor i replikerna, även om man hinner tycka synd om den plågade Jackie som tappat kontrollen över sina känslor, och om den snälle Muhammed vars minsta kärlekshandling vänds emot honom. Musiken är engagerande, musikerna skickliga och alla sångare - Jessica Elevant, Martin Lissel och som den grymme PMSius Caspar Engdahl - är ypperliga. Vilken historia! Vilket nöje att få se och höra den och skratta (med en klump i halsen)!




Foto: Jacob Danielsson (och vilka foton se'n!)


Inga kommentarer: