fredag 21 oktober 2022

Sting My Songs i Avicii Arena 2022

Litet extra rockig låter Message In A Bottle, första låten i konserten med Sting. Han har skrivit så många bra låtar, varav flera av dem under sin tid i Police, så låtar från den tiden varvas också in i konserten och det är bra för dem vill man ju ocks höra. Stämningen växlar, och mot en vacker skyline i bakgrunden kommer Englishman in New York, en lättsam melodi med tänkvärd text, följd av ännu en fin Police-låt, Every Little Thing She Does Is Magic.


Häromåret släppte Sting ett album med nyskrivna låtar som låter nästan typ exakt som flera andra låtar från hans karriär, men visst kan man vara tacksam för att mannen fortfarande ger oss fin musik! Från albumet kommer tre låtar i rad: If It's Love (som kom till som en vissling medan Sting stod och diskade), For Her Love och Rushing Water. De är bra musik, i synnerhet den sista i raden, men det är ändå litet synd att de har trängt ut andra överjordiskt vackra låtar från spellistan, som Wrapped Around Your Finger, I Was Brought To My Senses, It's Probably Me och When We Dance - men alla vi i den stora runda arenan saknar säkert någon favorit trots att vi får höra ett tjog andra i den korta men fylliga konserten.

Några guldkorn vi får istället är If I Ever Lose My Faith In You, Fields Of Gold, Spirits In The Material World (inte Madonnalåten, som Sting mumlar till främsta raden), den upplyftande Brand New Day och vackra Shape Of My Heart.

När bandet spelar So Lonely berättar Sting att inspirationen kom från reggaelåten Everything's Gonna Be Alright, och väver in några rader från den. Desert Rose blir vacker och kraftfull, just som den skall vara. Till sorgliga men fina King Of Pain kommer det in en dubbelgångare - sonen Joe Sumner. När han spelade ett set innan konserten lät han extremt lik sin far men i duetter och stafettsång hör man skillnaden i rösterna.

Det går snabbt i den egentligen kusliga Every Breath You Take men publiken älskar den ändå. Den är sista ordinarie låt men visst får vi litet till: Roxanne, som får växla mellan rockig och baktakt, och så allra siste en lugn och tankfull sång: Fragile, som Sting dedikerar till människorna i Ukraina och kvinnorna i Iran.

3 kommentarer:

Micki sa...

Det låter som det var en mycket bra konsert! Med härlig musik!

Marika Frykholm

Jenny B sa...

Ja, jag är väldigt glad över att ha varit där och hört musiken. :)

Anonym sa...

Mm, där hade jag velat vara.
Susanne