lördag 10 december 2022

Parallels

De är kanske en litet udda vänskara, men det är lätt att gilla dem från första stund. Det är Samuel och hans lillebror Victor, kompisen Bilal och Romane som Sam är förtjust i. För att fira Sams födelsedag samlas de i sin hemliga lokal, ett gammalt skyddsrum på ett avspärrat område. Ikväll hoppas Sam att han skall våga berätta för Romane att han gillar henne!


Men området är avspärrat av en anledning. Samma kväll utförs ett experiment med den lokala partikelacceleratorn. I skyddsrummet sker ett strömavbrott och något mer svårbegripligt. När ljuset kommer tillbaka är Victor, Romane och Bilal borta, men en mystisk man har dykt upp i deras ställe - det är i alla fall vad Sam upplever. Men litet senare kommer vi att se att i en annan gren av verkligheten är Bilal och Sam borta, och Romane och Victor är ensamma kvar.


Den franska serien Para//èles är en fin blandning av science fiction med ett mysterium som måste lösas, och hur ungdomarna reagerar på vad som händer dem. Olika personer plockar upp olika ledtrådar till mysteriet, inklusive de inblandade själva, men nästan viktigare är hur deras liv förändras av att ha förlorat några av sina närmaste. Victor som redan haft problem med humöret retas av sina klasskamrater - kanske var det han som låg bakom att vännerna försvann? Och ändå finns det en hel del humor i serien, och starkast av allt är vänskapen mellan de fyra, en vänskap som går att locka fram även när de möter varandra i nya varianter. Parallels är en både sorglig och varm historia, och mycket spännande.

1 kommentar:

Micki sa...

Hej Jenny!
"Parallells" låter som en mycket spännande och underhållande serie!

Intressant med den mannen som i den ena av seriens verkligheter" dyker upp!

Marika Frykholm