lördag 3 december 2022

Life & Beth

Det är ju coolt att bo i New York City. Och att ha en pojkvän som är en "New York 8" till utseendet. Och att jobba med att sälja vin! Fast nej, de där försäljningstillfällena är ganska själsdödande för Beth (Amy Schumer), det ser vi redan i första avsnittet av Life & Beth. Är det så här livet skall fortsätta i femtio år till eller mer?


Det oändligt sorgliga är att Beths mammas liv inte fortsätter. Hon dör oväntat, och Beth måste resa till barndomshemmet på Long Island för att reda upp dödsboet. Litet vid sidan av fortsätter hon sin vinlobbying med ett besök på en lokal vinodling. Alla där är udda på olika sätt, men Beth låter sig inte hejdas av det katastrofala första mötet och den mycket jordnära rundturen. Den fåordige John (Michael Cera) som kanske har någon bokstavsdiagnos är ändå charmig på något sätt.


Självklart känner Beth till alla filmer om storstadstjejer som hamnar på landet och möter kärleken, och hon skämtar om det med John som dock inte vet något om det för han har förstås ingen TV. De tio avsnitten av Life & Beth hinner gå djupare ned i det där som skaver när man kommer tillbaka till gamla vänner och omgivningar, inte minst för att vi får inkännande tillbakablickar till jobbiga ögonblick i Beths liv som ung tonåring. Det trevande förhållandet med John kommer också med några rejäla bakslag. Sammantaget är Life & Beth en fin blandning av komedi och allvar.


Inga kommentarer: