fredag 16 december 2022

Minx

Kvinnofrigörelsen på 1970-talet gav energi och idéer åt progressiva kvinnor - tänk att kunna berätta för sina medsystrar om vad de har för rättigheter, vad de inte skall behöva stå ut med, och hur vi kan forma samhället till något bättre! Joyce är en av dem. Hon vill starta tidskriften The Matriarchy Awakens med allvarliga artiklar om preventivmedel, könsstympning och hur man kräver en rättvis lön. Men ingen vill finansiera hennes idé... ingen utom Doug. Dougs förlag Bottom Dollar ger redan ut flera tidningar - nakenmagasin. Och i dessa tider kan det bli en succé att ge ut en tidning för frigjorda kvinnor - med bilder på nakna män!


Efter diskussioner, krångel och kompromisser så har Joyce och Doug kommit överens. Tidningen Minx skall hysa Joyces seriösa artiklar - och en omslagspojke som är helt naken på mittuppslaget. Första avsnittet av TV-serien Minx har titeln Not like a shvantz right in the face - men det är just vad vi får, om och om igen genom alla tio avsnitt. Snygga killar, några småkorkade, några riktigt smarta, alla spritt språngande nakna på parad inför möjligheten att bli mittuppslag i Minx. Joyce som försökt hålla nakenheten ifrån sig blir förstås också intresserad till slut.


Minx utspelar sig på ett upphottat 1970-tal där frisyrer och kläder, inredning och bilar är ganska tidstypiska men snyggifierade, skrynkelfria och harmoniskt färgsatta. Stämningen är god utom när det går som allra sämst för Minx, men till största delen är problem något man kan trixa bort eller som försvinner när man ser dem från ett annat håll. Doug är en skrävlare med charm, Joyce har mer energi och humor än hon själv trodde, och de övriga anställa på Bottom Dollar - Bambi, Richie, Tina - har intelligens och integritet och intressanta sidohandlingar. Minx är en riktigt rolig serie som har en andra säsong på gång - det ser vi fram emot!

3 kommentarer:

Micki sa...

Hej Jenny!
Minx låter som en rolig och intressant serie med ett vinnande koncep!

Marika Frykholm

Jenny B sa...

Den är fantastiskt rolig! Nu har ju HBO slarvat bort andra säsongen men låt oss hoppas att de säljer den till något smartare bolag som fortsätter den här underhållande historien.

Micki sa...

Hej Jenny!
Hoppas att det kommmer en fortsättning!

Marika Frykholm