onsdag 8 mars 2023

Industry

"Om sex månader kommer bara hälften av er att få vara kvar", det får de nyrekryterade ungdomarna på Pierpoint & Co höra redan från början. Det gäller att visa sig duglig och dra in pengar till investmentbolaget. Men hur väl du lyckas handlar också om positionen du fått i firman passar dig, eller vilka chanser din närmsta manager ger dig, och där spelar personkemin stor roll. 


Roberts manager har gjort sig oumbärlig på Pierpoint tack vare en förmögen klient, och det ger inga stora öppningar för Robert. Yasmins närmaste chefer på Foreign Exchange Sales pressar henne från olika håll, och fastän hon världsvant håller (arbets)kontakt med sina välbärgade vänner på flera språk hinner man undra om hon kommer att hålla i längden. Harper har flyttat till London från New York och tar vågade risker i Cross Products Sales-teamet.


Förutom det höga tempot under de långa arbetsdagarna och viktiga klientmiddagar på kvällarna tycks de unga finansvalparna festa med kokain och sex varje kväll i första säsongen av Industry. Att tänja på gränserna kan löna sig under chansningarna med affärerna dagtid, och det är lätt att det spiller över till privatlivet, vare sig det gäller one-night-stands, förhållanden med kollegor, eller viktiga kundrelationer. Det är inte alla som kan hantera det, och när Pierpoint måste se till att de anställda inte beter sig olämpligt kan deras ingripande göra saker än värre.


När andra säsongen startar befinner sig London i efterdyningarna av Covid, och det är skickligt gjort hur det blir en del av handlingen utan att ta över. Större inbrytningar från verkligheten står dock Brexit för, när huvudägarna i New York sänder dit en överrock i form av personer som utvärderar Londonkontoret i ljuset av dess minskade betydelse för finansmarknaden. Karriärerna för personerna i första säsongen börjar divergera och ta intressanta vändningar allteftersom deras personligheter börjar lysa starkare. Bifigurer från första säsongen får större plats, ännu en kull av nyrekryter och spännande nya storspelare loopas in i handlingen och i Pierpoints affärer. Men människorna må vara säkrare i sina roller; nu är insatserna högre och ett fall från toppen kan bli en krasch det inte går att hämta sig från. Och trots att fokus är på ett halvdussin personer verkar bifigurerna alltid kliva in från en minst lika spännande historia där de själva spelar huvudrollen. Det ger Industry ännu mer nerv och känsla i det hårda, tuffa finanslivet.

Inga kommentarer: