söndag 12 mars 2023

The Sex Lives of College Girls

Ooohhh, spännande titel på en TV-serie! Litet som Sex and the City, och det finns en del likheter, som att vi följer fyra ganska olika kvinnor och deras äventyr både med och utan sex. Nu får vi dessutom den trovärdiga förklaringen till att dessa fyra hänger med varandra; de har hamnat som rumskompisar på det prestigefyllda colleget Essex. Leighton är en rik blond WASP, Kimberly en bortkommen lantis, Whitney är dotter till en senator och Belas föräldrar med indisk bakgrund vill att hon skall plugga biologi och få ett stabilt arbete. Men serien är skapad av Mindy Kaling och hon har lagt en del av sig själv i Bela, främst en önskan om att bli stjärna i komedibranschen.


Ja, det blir en hel del sex och många önskedrömmar om att få Den Där Snyggingen går i uppfyllelse för tjejerna - trevligt! Men det händer också mycket i livet med kläderna på. Det som är på allvar är tillräckligt realistiskt för att man verkligen skall känna oro för personerna i ögonblicket. På det hela taget är dock tonen lätt och underhållande. Många fester, varje vecka!


De fyra väldigt olika personligheterna har olika banor genom collegelivet. Kimberly har ett stipendium men måste också jobba deltid vid sidan av. Leighton skall uppfylla sin och mammans dröm om att bli medlem i sororityn Kappa Beta Rho, kanske kommer också Whitney att bli invald, men de har båda var sin hemlighet som är både spännande men farlig om den får spridning. Bela gör vad som helst för att bli invald i redaktionen för skolans kända humortidning The Catullan - för mycket, faktiskt. Genom serien kommer vi att få se alla fyra göra saker som inte är så schyssta och få hantera konsekvenserna.


Äventyren på egen hand kompletteras med vänskapen som växer fram mellan de våra huvudpersoner. Kursare, korridorare och kk på Essex drar förbi som humoristiska inslag eller stannar och får större betydelse. De två första säsongerna skildrar ett år på Essex och trots de nya motgångar som dök upp till säsongsavslutningen kommer det minst en säsong till.

Inga kommentarer: