onsdag 30 november 2022

Guardians of the Galaxy Holiday Special

När det lackar mot jul får vi en tidig present - en Holiday Special från Marvelgänget med mest humor, Guardians of the Galaxy. De har tagit över Knowhere från The Collector, en riktig fixer-upper. Så ser någon i multikalendern att det snart är jul på jorden. Vore det inte kul för jordbon Peter Quill att fira jul? Han har ju varit ledsen ända sedan han måste offra sitt livs kärlek för att rädda universum.


När det handlar om Peter Quill så vill man förstås ha ett bra soundtrack, och det börjar bra med Fairytale of New York som musik till Marvel-introt. På plats på Knowhere har några rangliga musiker fått tag i instrument från jorden och skrivit en låt som handlar om vad de tror att julen är - I Don't Know What Christmas Is (But Christmastime Is Here), en blivande klassiker!Men det räcker inte för att muntra upp Peter Quill och jaga bort hans sorgliga minnen av misslyckade jular. Så Drax kommer på en jättebra julklapp att ge till honom, och han och Mantis susar iväg till jorden för att hämta den. Tur nog landar de på Hollywood Walk of Fame där de ju smälter in perfekt.


Inte många skulle hålla med Mantis och Drax om vad som är en bra present till Peter Quill, i synnerhet inte han själv. Men vi kan känna oss ganska säkra på att historien på något sätt kommer att sluta lyckligt, och med julklappar som har speciell betydelse både för den som ger och den som får dem. Och därtill en massa ljus och dekorationer i härliga julfärger - kan det bli bättre?

1 kommentar:

Micki sa...

Hej Jenny!
Verkar som det är riktigt härlig julstämning i den här filmen! Och jag lyssnade på soundtrackslåten häromdagen då du hade lagt upp den på facebook och den var verkligen jättebra! Vilken härlig svängig musik och mycket härlig julstämning!

Marika Frykholm