fredag 15 december 2023

Kött på Stadsteatern i Vällingby

Klassfest - skolbal - PROM! Nu är det dags för de bästa och finaste att ordna fest - så att de får glänsa inför resten av klassen. Det vackra paret Dylan och Wanda får titeln Prom King and Queen av det andra vackra paret Gordon och Liz, och dominerar scenen med sånger och tal och insider-skämt. Tills Kari kommer in, tjejen som de redan snackat skit om ute i trapprummet. Och sedan börjar konstiga saker hända med Liz mitt under hennes tal. Det är som att hon inte kan kontrollera sina lemmar, och så lossnar en stor tuss av henne långa blonda hår!


Vi som sitter på första bänk blir raskt ledda iväg av Rike, den dittills tystlåtna flickan som fixat i bakgrunden under showen. Vi hade nog tur där, för hon är åtminstone mån om att vi inte skall hamna i fara, när hon börjar berätta om hur hon och Kari hittat en bok om magi som verkar bära på riktigt stark kraft. Efter en sväng till biblioteket och ett besök på den avstängda toalett som Kari och Rike fyllt med magiska symboler rör vi oss genom skolsalarna, och hör och ser Wanda, Dylan, Liz och Gordon tjuta och rycka okontrollerat, följda på avstånd av andra skrämda teaterbesökare.

Karis hämnd på mobbarna är kanske grymmare än hon hade räknat med, men efter vad de gjorde mot henne på festen i fredags är hämndbegäret stort. Fast fina Rike vill hon skydda, den enda vännen i världen. Det utmynnar i en stor läskig uppgörelse i gympasalen!

Föreställningen Kött är spännande skriven och spelas engagerande av de goda unga skådespelarna. Olika grupper får se olika aspekter av historien men alla kan pussla samman vad som har hänt och vad som är på väg att hända - nästan. Det är inte för inte som skolan vi går på heter Cronenberg Academy...




Inga kommentarer: