måndag 25 december 2023

Flykten från kycklingfabriken

Vi såg dem fly från hönsgården, och om vi inte såg det så får vi en kort sammanfattning av vad som hände, och nu fortsätter vi ganska snart efter den filmens lyckliga slut. Hjältinnan Ginger, den modige Rocky och alla de andra som lyckades fly med smarta och roliga knep har byggt ett naturnära hönssamhälle som är en dröm om harmoni och lycka. Ännu större blir lyckan när lilla Molly kläcks från ägget som Ginger (och Rocky) lagt! 


Molly är allas älskling och en nyfiken busunge. Självklart är hon nyfiken på världen utanför hembyn, och då hon har vuxit upp under så gynnsamma omständigheter kan hon inte föreställa sig vilka hemskheter som väntar i världen utanför. Det kan i och för sig inte heller Frizzle göra, den tuffare kycklingen som Molly stöter på när hon har rymt. De båda intresserar sig för hönsfarmen Fun-Land Farms - kycklingarna som bor där verkar ha jättekul, det syns ju på reklambilderna!


Jo, visst är det trevligt på Fun-Land Farms, men till ett högt pris, och vi vet vilket pris det är även om kycklingarna inte gör det. Dock har Ginger och Rocky och de andra tuffa hönsen tagit reda på vart Molly begivit sig, och kommer med en räddningsstyrka. Den högteknologiska kycklingfabriken bjuder på goda möjligheter till spännande hjältedåd, som är underhållande vare sig de slutar i succé eller krasch.


Och vem är det som står bakom den här nya, annorlunda kycklingfabriken? Jo, den gamla fienden Mrs. Tweedy, lika ondskefull som i hönsgården och nu också hämndlysten! Hur roligt det än är att se hönsens uttrycksfulla ögon och tandagrin, så är det inget mot Mrs. Tweedys fantastiskt varierade minspel. Hur skall det gå, hur skall det gå? Det kan vi nog gissa, men det är kul att se alla smarta detaljer på vägen dit - och hem.

Inga kommentarer: