onsdag 31 mars 2010

Kulturella höjdpunkter mars 2010

Pffff... [aspirerad affrikata, tonlös] Nyss hemkommen från en tenta i rysk fonetik känns det bra att summera allt jag gjort för nöjes skull under mars. Vilken månad! Jag har sällan drömt så livligt och känt mig så inspirerad som under veckorna som Mahler-festivalen varade.

Bästa konsert
Måste jag välja? Nej, det kan jag inte. Jag väljer alla åtta symfonier jag hörde under Mahler-festivalen!

Bästa teater
Födelsedagskalaset på Stadsteatern

Bästa utställning
Lee Lozano på Moderna Muséet

Bästa bok
Theres av Steve Sem-Sandberg

Nu stundar påsken! Jag önskar mig soligt väder, så att jag kan sitta i min park och läsa emellan alla kyrkobesök och träningspass. Jag önskar också en fin påsk till alla som läser det här, och så önskar jag att många skall kommentera och berätta vad de gjort för intressant under mars!


4 kommentarer:

Glamourbibliotekaren sa...

hmmm... ok. Her er mine:

Beste film: Jeg husker faktisk ikke hvilke filmer jeg så i mars! I Oscar-racet var jeg gjennom nesten alle, men de fleste så jeg nok i februar. Jeg velger hele Oscar-utdelingen som månedens filmhappening!

Beste bok: "Hotel California" var veldig interessant - den handler jo om mange av artistene jeg har kjær, så som James Taylor, CrosbyStillsNash&Young, Joni Mitchell osv.

Beste konsert: To veldig forskjellige: Vestkyst-soulpop-sangeren Bill Champlin sammen med Kringkastingsorkesteret den 18.mars - og Daniel Barenboim med Staatskapelle Berlin i Berlin den 15. mars (Beethoven).

Beste utstilling: "Modern Times" på Neue Nationalgalerie i Berlin.

Beste tv: Gjensyn med The Muppet Show! Første sesong på dvd kjøpt i 2004 i New York, ikke sett før nå i mars. VELDIG morsomt! :)

Det var nok det hele i mars!

Jenny B sa...

Tack så mycket, Glamourbibliotekaren! Du har verkligen haft en intressant och varierad månad. The Muppet Show, det var alldeles för länge jag såg dem. Så kul de var, och vilka bra gästartister de hade!

Hermia Says sa...

Det var intressant ta del av din upplevelse av Lozano som jag svepte förbi under mitt besök där. Mahler hade jag gärna hört själv. Nu laddar jag inför en förlängd arbetsdag med att samla ihop lösa trådar. Så bättre sent än aldrig - här är Hermias kulturmars:

Bästa film: Bright Star

Bästa teater/dans: Kom ta min hand med Gävles egen folkteater.

Bästa bok: Det går inte att välja mellan Fioretos - Den siste greken, Eva-Stina Byggmästar - Älvdrottningen och Sofi Oksanen - Utrensning så det får bli alla tre.

Jenny B sa...

Tack för dina bästisar, Hermia! Jag är väldigt intresserad av alla dina favoritböcker, och jag blir fortfarande glad när jag tänker tillbaka på Bright Star. Fjärilarna! De hemsydda klänningarna! Den starka kärleken! En film med unik röst, verkligen.