fredag 2 juni 2023

Extraordinary

Man skulle kunna tänka sig att i en värld där alla har superkrafter så känns det unikt att vara den enda som inte har det. Men det är inte så kul för Jen. När nästan alla får någon spännande superkraft på sin artonårsdag harvar Jen vidare år efter år och måste ducka för envetna frågor och välmenande råd. Och dessutom klara sitt vanliga liv med jobb och kärlek, vilket hon inte heller är så bra på. Tur nog bor hon ihop med Carrie, bästa vännen skolan, och Carries slacker till pojkvän Kash.


Serien Extraordinary har tänkt ut roliga och intressanta krafter åt människorna den låter oss möta. Advokatfirman där Carrie jobbar har god nytta av att hon kan låta döda människor tala genom henne, och när Kash försöker samla ihop ett superhjältegäng dyker en del riktigt udda typer upp. Mest handlar serien förstås om hur Jen försöker locka fram sin möjliga kraft och också hantera det faktum att hon kanske aldrig kommer att få någon. Då hon är ganska omogen och impulsstyrd händer det dråpliga saker vid de försöken, för att inte tala om när hon försöker hantera sitt sexliv. Ibland blir det väl mycket fokus på utlösningar och killar som inte kan hitta klitoris, men i allmänhet är attityden fräck och uppfriskande.


Hade han kraften att skifta hamn till katt eller vad var det som hände? En lösdrivande katt som Jen plockar in förvandlas plötsligt till en människa! Av skäl som får förklara sig själva kallas katten av Jen för Jizzlord men vad heter han som människa? Den förvirrade unge mannen kommer inte själv ihåg något av sitt tidigare liv. Hans försök att förstå sig på världen är gulliga och roliga, och faktiskt det charmigaste med hela serien. Hur skall det gå för Jizzlord och Jen? Det får vi förhoppningsvis veta i andra säsongen.

Inga kommentarer: