tisdag 1 februari 2022

Muppets Now

 Drivna av pandemin har fler och fler digitaliserats, till och med de älskade karaktärerna i The Muppet Show. Muppets Now är ett halvdussin program med inslag som presenteras på modernt vis, strömmade och sända över nätet (i TV-serien alltså, fast i verkligheten via strömningstjänsten Disney+). Precis som i originalshowen där vi fick se minst lika mycket av vad som hände bakom kulisserna som på scenen, så följer vi inspelningarna utan filter, från att den stressade IT-redaktören Scooter försöker lägga upp inslagen i tid till att programmet avslutas och komplimangerna och kommentarerna om vad han borde göra annorlunda ploppar upp.

Självklart har Miss Piggy ett livsstilsprogram, som råkat få den litet olyckliga titeln "Pigsty(le)". Men hon är förstås samma underbara diva som alltid och visar sitt sköna liv och småpratar med väninnan Linda Cardellini med flera.


En gäst som återkommer flera gånger är den sympatiske Taye Diggs, som straight man till de kära virrande mupparna. Dr. Bunsen Honeydew visar tillsammans med den hunsade assistenten Beaker olika vetenskapliga experiment, vilka absolut inte lämpar sig för upprepning hemmavid.

Den Svenske Kocken är med i ett mattävlingsprogram! Varje vecka kommer nya kändiskockar eller kockande kändisar såsom Danny Trejo till "Økėÿ Døkęÿ Køøkïñ". De står på var sitt håll och lagar sina rätter så goda och snygga som möjligt - åtminstone gör gästkockarna det. Hur klarar sig Svenske Kocken? Kanske får han sin revansch med sista avsnittets uppgift - köttbullar!
Det är roligt att se alla kända och älskade muppar i nya miljöer men i samma härligt kaotiska stil. Muppets Now är en vitamininjektion och ett skönt avbrott från vardagen.Inga kommentarer: