onsdag 28 april 2010

Kristoffer Nilson på Galleri Flach+Thulin

Med en bakgrund på Posten har Kristoffer Nilson fått se många adressetiketter och tulldeklarationer. När man ser etikett efter etikett flimra förbi och har några sekunder på sig att koda av dem, börjar man säkert se symmetrier och mönster, kanske till och med något att skapa konst av. Kristoffer Nilsons noggrant avmålade uppförstoringar visar adresslappar utan adresser, med mörka rektanglar där datum, adresser och annat har stått.

Jag tycker att det är en oerhört bra idé, och detta var hela anledningen till att jag tog mig till galleriet i Vasastan idag. Tyvärr tyckte jag att de här tavlorna var ointressanta. Mönstren var varken tillräckligt lätta att känna igen, eller tillräckligt abstrakta för att bli pusselbitar eller meddelanden på ett annat skriftspråk.

Men vilken tur att Kristoffer Nilson också gjort tavlor av klistermärkena för tulldeklaration och liknande. Olika bleka, vackra färger, alla på samma format, med tunna linjer, några svarta fält och slanka, snygga streckkoder. Jag blir barnsligt förtjust i dem, speciellt som de är samlade på väggarna i ett litet rum, och skulle vilja ha alla hemma hos mig.

Länk till Galleri Flach+Thulin

Inga kommentarer: