lördag 17 april 2021

Space Force

 Den initiativrike presidenten i USA bestämmer: Vi skall ha en rymdstyrka! Space Force låter imponerande och handlingskraftigt. Men dess ansvarsområde och mål är otydliga, och de engagerade anställda famlar alltsomoftast blint efter nya överraskande händelser, även de på och kring den ansvarige generalen, Mark Naird (Steve Carrell). Den här förvirringen gör dels att deras uppdrag och utförande spretar åt alla håll, och dels att komediserien Space Force inte blir så rolig som den skulle kunna vara. 

Bland skådespelarna finns några komiska ess vars begåvning inte tas till vara. Det gäller PR-snubben F. Tony Scarapiducci som spelas av Ben Schwarz som var den skönt irriterande Jean-Ralphio i Parks and Recreations, och det gäller i synnerhet forskaren Dr. Chan Kaifang som spelas av Jimmy O. Yang som var den genialiskt irriterande Jian-Yang i Silicon Valley. Båda rollerna kunde ha renodlats mer och getts större plats, kanske genom varsitt avsnitt där deras egen humor får glänsa. 

Komiska snillen ser vi många av bland stabscheferna, såsom Jane Lynch, Diedrich Bader och Patrick Warburton, och scenerna när övriga militära grenar mobbar general Naird för hans röriga Space Force hör till de bästa, inte minst den direkta rivaliteten mellan Space Force och flygvapnet, lett av general Grabaston (Noah Emmerich). 

Generellt gäller att serien Space Force borde packats tätare med fler och fräckare skämt. Nu får vi några mer hjärtevärmande och inte så roliga scener med Nairds dotter Erin och hans chaufför kapten Angela Ali. John Malkovichs släpige forskarchef Dr Mallory bidrar med en humor som går på tvärs mot de övriga, men det är OK på sitt sätt. 

Det finns några guldblänk i serien, som när general Naird ansluter till lägret som simulerar ett läger på månen, och de udda existenser som senare intervjuas och faktiskt skickas på expedition till månen. Och med allt ovanstående sagt fick jag ändå smak för det småputtrigt halvkul i serien och hoppas på att andra säsongen blir skarpare och roligare! Hallå Steve Carrell, jag hoppas att du läser det här! 


2 kommentarer:

Micki sa...

Hej Jenny!
Jag blir faktiskt sugen på att se denna serie!Den verkar intressant! Måste ta chansen när jag är hos föräldrarna som har Netflix! Tack för tipset! Marika Frykholm

Jenny B sa...

Vad roligt att du blev intresserad av serien! Hoppas du gillar den. :)