söndag 20 december 2020

Kärlek & Anarki

 När man kommer in som moderniseringskonsult på ett företag som puttrat på i sin egen fil i decennier så kan allt man gör verka obegripligt och jobbigt. Nu är inte Sofie så rask i sin förändringsiver på det anrika bokförlaget Lund & Lagerstedt - det är nästan litet förvånande hur litet hon gör medan framtiden hoppar upp i förlagets knä i form av influencers och streamingtjänster. Litet mer förvirring skapar hon dock med de upptåg hon och IT-teknikern Max börjar utmana varandra på. Att vara VD för en dag, att gå baklänges en hel dag - det går faktiskt att väva in i vardagen någorlunda sömlöst, men ändå hinner de båda ställa till en del allvarliga problem för både sig själva och andra.



Max är ung och redo att pröva på galna saker. Sofie har mer att förlora, med sitt trevliga hem, man och barn, men därför är hon desto mer sugen på att skaka om sitt liv. 

 

Bifigurerna och sidohistorierna på bokförlaget är bra uttänkta och roliga, men Sofies och Max privatliv känns mallat efter stereotyper och det gör det svårt att engagera sig i dem som människor - synd, för det är ju det som serien vill få oss att göra. Dessutom låter den människor tala och bete sig så konstigt, inte som genuina personligheter utan för att föra handlingen (snett) framåt.  Kärlek & Anarki försöker sig på en balansgång mellan humor och allvar som den inte klarar så bra. Jag skulle hellre sett att den gett sig hän åt ren humor utan konsekvenser, utan att det blev fånigt och med fler sammanlänkade händelser på bokförlaget.


 



Inga kommentarer: