måndag 6 juni 2022

The Teaches of Peaches Anniversary Tour 2022 på Berns

En jäääättegammal dam stapplar in på scenen, stödd på sin rullator. Men det är inte vilken tant som helst, hon har en jättevagina på huvudet och den knallrosa bikinitoppen har halkat upp så att tuttarna sticker fram undertill. Och det är bara början, strax åker hela bikinin av - underdelen också. Det är inte de enda underbyxorna som kommer att flyga av under kvällen med Peaches! Snart står hon där nästan näck framför oss i Set It Off på sin Teaches of Peaches Anniversary Tour 2022.


Och nästan lika snart får hon på sig en jacka med långa fransar som matchar hennes episka blonda hockeyfrilla. Under kvällen kommer fantasifulla kostymer att varvas med topless eller toppar som låter tufsinufsingarna vara fria, på Peaches liksom på alla andra på scenen. Till nästa låt, Hot Rod, kommer den övernaturligt tuffa gitarristen in, till Cum Undun kommer också trummisen och beatet blir så tungt att hela Berns skakar under publikens jubel.


På platta kan Peaches korta, stenhårda låtar låta aggressiva men framförda på scenen hör vi hur mycket humor det finns i dem. Det syns i den roliga koreografin, lekarna på scenen och inte minst i Peaches breda leende över publikens gensvar. I Diddle My Skittle klättrar hon ut på publikens händer och får oss att sjunga med i "there's only one peach with the hole in the middle", följt av den skönt DAF-doftande Keine Melodien.


Scenshowen innehåller också übersnygga dansare som strippar, simulerar sex och höjer stämningen på scenen tillsammans med Peaches och musikerna. Efter ett mellanspel av trolsk dans kommer Peaches tillbaka in på scenen och volymen höjs några snäpp från och med den dansanta Shake Yer Dix. Vi får också höra några nya låtar, som Pussy Mask som kommit till under pandemin. Till sista ordinarie numret, Dick in the Air, blåser man upp en jättekuk över publiken, där Peaches kan promenera hela vägen och spruta litet skojspray genom hålet längst ut.


Det får inte vara slut! Efter mycket jubel kommer bandet tillbaka och ger oss Fuck the Pain Away. Man skulle kunna tolka texten som något deppigt men på den här konserten, full av positiv energi, känns det snarare som att vi alla blir en stor sexarmé som skall knulla bort ondskan ur världen!


Efter ännu mer jubel och handklapp kommer så det andra och sista extranumret - Céline Dions It's All Coming Back To Me Now. Peaches har ju faktiskt en stark och fin röst så till en början låter låten så gullig att en kör av spröda flickröster ur publiken tar över från Peaches. Stopp där! "Jag såg en karaokebar litet längre bort" pekar Peaches och tar över kontrollen igen, inklusive några pauser för att kommentera dem som faktiskt vajar med äkta tändare och en med ett ljus på mobiltelefonen. Men den hjärtslitande melodin har fått ny text av Peaches, som i kvintuppel tuttbehå suggestivt smeker det sjätte bröstet mellan benen. "When you fuck me like this..." är nästan den sötaste strofen, det blir grövre ända fram till finalen: 
When I peg you like this
And you fist me like that
fortfarande med den största glädje och sexpositivism, och Peaches konsert slutar mjukt men på topp!

Inga kommentarer: