lördag 11 juni 2022

Little Shop of Horrors med Teater USCH

Kan det gå att driva en blomsteraffär på Skid Row, bland alla hemlösa och gangsters? Fru Mushnik har slutat att tro på det och tänker lägga ned sin butik. Men vänta! Assistenten Seymour Krelborn har ju drivit upp en mycket speciell planta - kanske kan den locka kunder till affären?


Ja, minsann kan den det! Affärerna blomstrar och medierna börjar intressera sig för den spännande plantan och Seymour som odlat fram den. Men det Seymour önskar sig mest av allt är kärlek, från den väna arbetskamraten Audrey, som förresten har inspirerat till namnet på plantan - Audrey II. Men människo-Audrey har ju redan en pojkvän, den grymme Orin som tyvärr inte får utlopp för alla sina sadistiska tendenser på sin tandläkarklinik.


Många av oss känner till storyn i Little Shop of Horrors och ser med en rysning hur Audrey II matas och växer till sig. Och blir magnifik! Tänk att man kan dominera hela scenen fastän man står i en kruka längst bak!


Little Shop of Horrors är en underhållande musikal och det är roligt att få se den framföras. Alla toner träffar inte i prick men oftast vägs det upp av inlevelse och energi. Alla på scenen är entusiastiska och bäst av allt är att de båda huvudrollerna Seymour och Audrey II spelas av säkra sångare och skådespelare (Magnus Åberg respektive Margar Jidhamre). Teater USCH har en utmaning i att spela utomhus men när vädret är vackert är det extra trevligt. 


Foto: Milon Högberg Ekbom

Inga kommentarer: