onsdag 8 juni 2022

Murderville

Terry Seattle är polis på mordroteln, med alla attribut som en sliten mordutredare kan ha, inklusive en frånskild fru som han saknar och vill ha tillbaka. Det vill säga, han ser henne ju varje dag eftersom hon är hans chef. Någon annan som han saknar är hans förra partner, Lori Griffin. Sedan hon dog under mystiska omständigheter har Terry Seattle ingen ny fast partner i mordutredningarna.


Men med jämna mellanrum får han istället en ny assistent, en praktikant från kändisvärlden som slängs in i handlingen för att försöka lösa veckans mord. Upplägget är att gästen inte vet något om vad som skall hända men med hjälp av ledtrådar skall försöka lista ut vem av de tre misstänkta som är skyldig.


Mordfallen är spektakulära - en kirurg vars hjärta skurits ut och trampats på! - och de misstänkta som presenteras är varierade och mycket underhållande - den mycket propra dagisfröken är en komisk höjdpunkt. Gästutredarna är också smarta och roliga. Man har garderat med några garanterat skickliga komiker som Conan O'Brien och Ken Jeong, men även Sharon Stone och sportstjärnan Marshawn Lynch är rappa och bra på att improvisera i de dråpliga situationerna de hamnar i.


En minst lika viktig del i handlingen är Terry Seattles eländiga privatliv som spiller in i arbetet, inte minst i avsnittet då utredningen tar dem tillbaka till hans gamla highschool. Med komikeresset Kumail Nanjiani som assistent blir det en fullträff av humor på flera nivåer. Det är alltid hemskt när någon mördas, men om det sker fler mord i Murderville hoppas jag att Terry Seattle och hans kändiskollegor filmas till allmänhetens glädje.

Inga kommentarer: