söndag 15 augusti 2021

Soulmates

Vem är din själsfrände? Finns det ens något sådant här i världen? Ja, femton år in i framtiden har företaget Soul Connex funnit en felfri väg att identifiera den perfekta själsfränden för dem som tar deras test. Låt oss gå med på den premissen i serien Soulmates. Kanske är vi flera som har sett det motsvarande avsnittet av Rick and Morty, The Old Man and the Seat, där en liknande matchningsapp leder till ännu mer FOMO än dagens dejtingsajter.  

Det första avsnittet av Soulmates har en handling som ligger oroväckande nära detta: vi får se Nikki som börjar tvivla på sitt äktenskap efter att många i hennes närhet använt Soul Connex med stor framgång. Min irritation växer av att maken Franklin är en bra man och paret inte verkar ha större problem än småbarnsföräldrastress. Det här är det svagaste avsnittet i serien, men låt det inte avskräcka från vidaretittning. 

Men tack och lov fortsätter serien att utforska mer intressanta möjligheter och svårigheter i utkanten av grundfrågan i de följande fem fristående avsnitten. Är det verkligen värt att lämna minnena och livet du byggt upp med en människa du älskat för att vara med en annan, hur perfekt hen än är för dig? Vad händer om din själsfrände är en konstig och litet obehaglig människa? Vad säger det om dig själv? Hur känns det att göra testet och upptäcka att den som var din själsfrände är död? 

Några få episoder är svagare än de andra, men överlag gör TV-serien Soulmates en intressant vandring genom möjliga förhållanden, med ett avslutande avsnitt som är direkt otäckt men också minnesvärt. Trovärdiga insatser från goda skådespelare som David Costabile och Betsy Brandt och god regi gör den korta serien varierad och sevärd, och en andra säsong är också på gång. 

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

räcker i böckernas värld

Jenny B sa...

Nu vet jag inte riktigt vad du menar.