måndag 2 augusti 2021

Konsert och jamsession på 38 Riv

 Jazzklubben 38 Riv' har en liten lokal två trappor ned under markplan, på Rue de Rivoli i Paris. I ena änden får några musiker plats, i resten av lokalen tränger sig jazzsugna människor in. Pierre Marcus Trio var utannonserad för vårt besök, men de unga männen som spelade presenterade sig med helt andra namn vilka jag tyvärr inte noterade. De lär inte ha varit äldre än några och tjugo, men var alla mycket skickliga och väl samspelta - pianist, ståbas, trummor och altsax. 

De spelade mest musik skrivna av andra jazzstorheter, inte de mest kända verken men skönt melodiska låtar med utrymme för solon och samspel. Efter ett inledande stycke i mediumtempo rasade de loss i en snabb låt av Lennie Tristano, följt av musik av Gigi Gryce och Reflections av Thelonius Monk.  

Efter två set var det dags för jam session. Basisten och trummisen avlöstes av andra, och en tenorsax anslöt. De två nya i kompet spelade mer intensivt, inte lika samspelt som de två tidigare, men ändå lyhört och bra. Även om låtarna under jamsessionen inte var lika komplexa som under konserten innan höll musiken ändå hög klass, och det var på det stora hela en mycket givande konsert.

Länk till 38 Riv'Inga kommentarer: