lördag 25 augusti 2018

Simen Johan Until The Kingdom Comes på Fotografiska


Ibland driver evolutionen fram djur som är litet extra uppseendeväckande. Zebrornas ränder som skall ge dem kamouflage i en viss miljö och jaguarens fläckar är exempel som vi kanske sett och läst om så många gånger att de känns hemtama. På samma sätt finns det miljöer som är fascinerande och kräver sin speciella flora och fauna, anpassad för maximal överlevnad.


Simen Johan har satt samman bilder av det ena med bilder av det andra. En snäll zebra är placerad bland frodiga blad vars flikar liknar de svartvita ränderna. Över det vackra skinnet på den utsträckta jaguaren dansar ljusglimtar som tagit sig ned bland det täta bladverket i regnskogen.


De roliga rödpälsade aporna tittar nyfiket och uppfordrande ut på oss, omgivna av blommor med lika överraskande orangeröd färg. När Simen Johan placerar två iögonfallande företeelser intill varandra blir effekten både harmoni mellan dem båda, och att man kan se tydligare vad som skiljer dem åt. Och så får man chansen att återupptäcka det där som blivit välbekant men egentligen var väldigt speciellt; giraffens långa hals, eller den grova pälsen och kroppskonstruktionen hos en bisonoxe. Som om man var barn och upptäckte världen på nytt.

Länk till Fotografiskas sida om Simen Johan

 

Inga kommentarer: