fredag 3 augusti 2018

Art Nation på Stora Torget Borås

Bring on the rökmaskiner, bring on the mullrande komp, bring on unga musiker fulla av energi och en sångare i 80-talsrandiga brallor! När Art Nation intar scenen blir det glammig men tung rock och mycket publikkontakt. I andra låten, I Want Out, headbangar trion på bas och gitarr så att alla borde bli avundsjuka på deras långa, vackra, flygande hårsvall. Det är tungt, men blir ännu tyngre i Wage War Against The World. Soundet lättas upp då och då av intron som drar tankarna till Van Halens Jump, en liten infusion av humor i en spelning som redan är full av bra stämning.


I publiken hittar sångaren Alexander Strandell en tuff liten kille i lika fin hatt, som får följa med upp på scenen. Han kan flossa, och han kan texten till Ghost Town bättre än vi i publiken, som ändå sjunger med så bra vi kan! Art Nation har många bra låtar med snygga melodier och skönt sound. A Thousand Charades har de aldrig spelat live förut, säger de, men den låter riktigt bra, särskilt som sångerskan Emelie Berg kommer in och gör låten till en duett.


Fotbollströjorna åker på! För Art Nation gjorde ju låten till Gothia Cup häromåret, den medryckande We Are Better Together. Det märks från början till slut att bandet spelar för att göra människor glada och är tacksamma mot sin uppskattande publik, och det är ett recept på framgång som håller. Bandet går av scenen - men en figur läskigare än Darth Vader kommer in på scenen! Det blir lasersvärdsfight och ett dundrande extranummer. Den goda sidan har segrat.

1 kommentar:

Håkan Wilhelm Hugosson sa...

Riktigt kul konsert med bra publik-kontakt och -respons.

Någonstans i musiklandet mellan pop- och glamrock men med en solid svart, hård och tung stomme med välsittande tighta elgittarer/bas och trummor med alla hårdrocksattribut (t.o.m. ett blonderat lockigt hårsvall a la Joey Tempest i sin högform - :) ). Roligt!