lördag 31 oktober 2009

Kulturella höjdpunkter oktober 2009


Så många intressanta pjäser som hade premiärer under oktober! Jag såg verkligen fram emot att gå på teater flera gånger under månaden. Men inte då! De flesta kvällarna var uppbokade långt i förväg, och två gånger fick jag vända i biljettluckan när pjäsen jag ville se var utsåld. Kanske får jag skylla mig själv som alltid köper biljetter i sista minuten. Jag tycker om att kunna bestämma mig samma dag (och spara hundra kronor på biljettpriset) men nu får jag börja köpa biljetter i förväg. Å ena sidan är jag glad för att folk blivit så teaterintresserade att husen blir utsålda. Å andra sidan blir jag riktigt ledsen för att jag inte fått se vad som händer på scenerna i höst. Jag hoppas på att det blir någon plats över för mig i bänkraderna framöver!

Bästa bok
We have always lived in the castle av Shirley Jackson

Bästa konsert
Massive Attack

Bästa Nobelpristagare

Jag hoppas att ni andra haft en mer givande oktober! Berätta för mig, så jag blir inspirerad!

2 kommentarer:

Hermia sa...

Jag håller tummarna för att det finns plats för dig på kommande pjäser! Du borde ha vip-plats och röda mattan utrullad!

Det är bra med summeringarna här hos dig som hjälper mig att få syn på vad jag egentligen haft för mig.. Oktober innehåller mer kultur än jag minns så här i efterhand. Till skillnad från dig är några av mina "bästa" också mina "enda"...(som vanligt är jag för slö för att länka till min inlägg..)

Bästa böcker:
Nurbo: Sprawl för att den öppnade vägen till mera skön poesi.
Morrison: Älskade för att den är fantastisk.

Bästa föreställning:
Pacing in vaudeville av Örjan Andersson - dans var det länge sen jag såg, det här gav mersmak!

Bästa film:
Buddha föll av skam - stark film med välagerande barn.

Bästa utställning:
Karin Parrow på Länsmuseet för explosionen i färg.

Jenny B sa...

Tack för din lista, Hermia! Du har förresten inspirerat mig till att läsa poesi den här månaden. Jag har plockat fram en bok med verk av Kristina Lugn som legat i min bokhylla, och nu läser jag några dikter då och då. Det är underbart!