tisdag 31 december 2019

Årets bästa konserter 2019

Nu börjar jag med det bästa, en sensation från Fjärran Östern: The HU från Mongoliet! Oj vilken konsert, vilket publiktryck, vilka spännande instrument och sång och vilken energisk musik! De kommer tillbaka till Sverige för fler konserter 2020 som inte bör missas!


En fin konsert med en gammal favorit var den med Lisa Stansfield; hennes rika och varma röst fyllde lika bra som förr låtarna från en tid när melodi och mening var viktigare än vad det verkar som idag.

Gröna Lund är bra på att ta in artister med lång karriär och stor beundrarskara vilket tyvärr leder till stress och trängsel när det gäller att få en plats framför scenen, men också sköna konserter i sommarkvällen under dundrande bergbanor. Både Robert Plant och Lenny Kravitz spelade och sjöng tight och valde bra låtar från sina långa, imponerande låtlistor sommaren 2019.


Philip Glass exakta och krävande musik är kanske inte vad man väntar sig skall fungera i livesammanhang, men tonerna får ju en extra dimension när man vet att de faktiskt spelas framför ens ögon och öron, just så precist som det behöver vara. Fascinerande!

Kungliga Operan spelar en hel del underhållande operor, och årets finaste och roligaste var Rossinis Askungen. Mindre publikfriande, mer allvarlig men också otroligt vacker var Der ferne Klang av Franz Schreker.

Jag kan bara hoppas på ett lika varierat och bra musikliv under 2020!

Nåja... Vad är en bal på slottet?

Inga kommentarer: