lördag 11 juni 2016

Suede på Gröna Lund

När bandet börjar spela låter de tight, och Brett Andersons röst är stadig och vacker. Det är bra! Ljudbilden är också välbalanserad, fast tyvärr litet bullrig. Det gör att Suede inte låter så välpolerade, vilket egentligen är då de kommer som bäst till sin rätt. Trots att musikerna är väl samspelta, hinner låtarna gå litet på tomgång innan de avslutas - inledande When You Are Young, Outsiders, och till och med Trash. Men det är ändå bra musik, och god scennärvaro trots minimalt med mellansnack.


Med Film Star, några låtar in, börjar en rockigare del av spelningen där bandet låter skramligare med flit. Den avbryts för några minuter av en stillsam akustisk version av She's In Fashion. Efter ytterligare några rockiga låtar vänder bandet tillbaka till det mer eleganta soundet i So Young. Det känns skönt vemodigt att lyssna till sånger om att vara ung så här ett tiotal år efter att vi och Suede verkligen var det - känslosamt, men inte alltför sorgligt, för förhoppningsvis är vi alla äldre och visare men liksom Suede fortfarande redo att ge allt när det behövs.

Beautiful People skall vara sista låten, och den är vacker och uppfordrande. Efter uppskattande applåder får vi också extranumret Saturday Night, lugnare och en fin avslutning på en bra konsert.

Inga kommentarer: