tisdag 28 augusti 2012

Åtta fakta om Jenny B

Av Bokomaten har jag blivit utmanad att berätta åtta saker om mig själv. Jag som älskar att prata om mig själv fick fundera ett tag för att komma upp till åtta. Nu hoppas jag att jag har hittat intressanta och relevanta klipp ur mitt liv!

1. Jag måste ha varit världens tråkigaste lekkamrat. När jag var barn ville jag hellre sitta och läsa än leka med mina vänner. Jag gick hem till min kompis Annika för att leka familj. "Jag är pappa, och nu åker jag till jobbet" sade jag och gick och satte mig och läste hennes serietidningar... På något sätt är Annika än idag en av mina bästa vänner!

2. Jag är inte speciellt förtjust i naturen. I många år kände jag mig som en dålig svensk för att jag inte längtade efter att fjällvandra. Till slut accepterade jag att jag inte är en naturmänniska, och då blev det lättare för mig att faktiskt njuta av att sitta i parker och höra trädens sus och fågelkvitter. Det räcker för mig!

3. Jag är heller inte särskilt intresserad av djur. Jag förstår mig inte på dem, och får inget utbyte av att klappa en hund eller katt, hur mjuk päls den än har. Fast jag har ju träffat en del djur med personlighet som varit roliga att umgås med, och valpar och kattungar är ju hur söta som helst.

4. Under min studietid i Uppsala var jag sångerska i ett storband, och uppträdde i paljettklänning och sjöng underbar musik på fester och turnéer.

 5. Jag jobbade ett år i Tyskland, och förfinade min skoltyska rejält. Det första uttrycket jag lärde mig av de dubbade TV-serierna var "Wieso tust du mir das an?" = "Varför gör du så mot mig?"

6. Jag tränade Krav Maga i nästan fem år, vilket var utmanande både fysiskt och mentalt. Jag hoppas att jag aldrig behöver använda våld på riktigt, men är glad över allt jag har lärt mig om självförsvar. Innan jag började träna var jag mycket rädd för våld i samhället. Nu har jag en mer realistisk uppfattning om mig själv och vad jag kan.

7. Jag älskar makeup och parfymer. Se min andra blogg för fler detaljer! Jag har fler läppstift och parfymer än jag kommer att hinna göra slut på i min livstid, men jag är glad för alla fina färger och dofter jag har! Det är några av de sakerna som jag ser fram emot på morgonen: att välja parfym och ögonskugga. Är man morgontrött är alla möjligheter att piggas upp välkomna!

8. Jag gillar listor med rekommendationer. Jag vill gärna följa dem och skapa mig en egen uppfattning, och jag tycker också om att göra egna listor. Tänk att prova alla restauranger med toppbetyg, tänk att prova alla exotiska godissorter i snabbköpet i ett främmande land! Som jag önskar att jag hade läst de viktigaste verken av alla Nobelpristagare, och jag har en långsiktig plan att göra det också. Det kommer förstås att ta några år att åstadkomma, speciellt som jag senaste året börjat läsa alla tiders Hugoprisvinnare.

So many books, so little time!

6 kommentarer:

Bokomaten sa...

Haha, "Jag är pappa, och nu åker jag till jobbet". Underbart.=) Sådana vänner hade jag ocskå, himla tråkiga. Fast oftast var det typ dataspel och inte kalle som gällde.. kan man också tröttna på.;)

Kan mycket väl tänka mig dig i ett storband, går liksom ihop med glamourprettodelen av dig. Och tro alls inte att det skulle vara ett nedsättande uttryck, glamour och pretto är ytterst fina komplimanger att ge. Hade nog bra gärna själv verat vara pajettklänningssångerska, men man kan inte göra allt.=)

Hur som helst oerhört roligt att läsa! Få lite mer kött på benen om dig, även om jag tror att du bara har träffat fel djur helt enkelt. Eller träffat dem för lite, eller något.;)

Maria sa...

*fnissar åt 1*

Spectatia sa...

Så himla skönt att det finns fler som inte uppskattar skog! Jag får samma känsla av en sorts inre ro i stan som de flesta andra får av skog.

Och att du sjunger bra kan jag intyga! ;-)

Jenny B sa...

Det är ju riktigt roligt att berätta om sig själv, och få veta mer om människorna bakom skärmarna! Man hittar gemensamma intressen och överraskas av olikheter.

Extra tack till dig, Spectatia. :D

Anonym sa...

En så trevlig person du är! Jag gläder mig åt att numera få träffa dig på facebook - och att få läsa dina tankar och erfarenheter här.

lena kjersén edman

Jenny B sa...

Tack så mycket för dina värmande ord, Lena K E! Jag är väldigt glad och tacksam för dina kommentarer här och annorstädes. :)