söndag 17 april 2011

Wilhelm Mundt på Galleri Andersson/Sandström

Vad är det för stora, färgglada knölar som ligger på gallerigolvet? Så starka färger finns inte i naturen. Är de utomjordiska rotfrukter eller frökapslar? Eller monster-ägg på väg att kläckas? Fast i glipor i färgen syns vad de är byggda av; gul Rockwool eller aluminiumfolie, och de har prydliga serienummer. De är byggda av en människa, av Wilhelm Mundt. Trashstone heter de.

Wilhelm Mundt, Trashstone 518, 2011

Längst in i galleriet finns en liten TV-skärm som visar en slinga med en man (Mundt?) som kör bil längs grönskande åkerfält. Tar man på hörlurarna får man höra hur han vrålar ut veteslag och grönsaker. "KARTOFFELN! WEIZEN! RÜBEN! MAIS!" (Potatis! Vete! Betor! Majs!) Hahaha! Om han är så arg på rotfrukter, förstår jag att han bygger alternativ i färgglad polyester. Jag tycker ändå inte att det är bra konst, men jag fick mig ett gott skratt som varade länge, medan min inre röst vrålade "KARTOFFELN! RÜBEN! WEIZEN..."

Länk till Galleri Andersson/Sandströms sida om Wilhelm Mundt

3 kommentarer:

Börje sa...

Jag har gått förbi galleriet några gånger och det jag sett av utställningen genom fönstret har fått mig att inse att det här kan man hoppa över. Fast videon vore förstås kul att se.

Jenny B sa...

Ja, det är videon som är hela behållningen!

Hermia sa...

Haha ja, videon verkar faktiskt riktigt skön. :) Fint konst får vara så där skruvad ibland.