torsdag 14 april 2011

Wagamama på Klarabergsviadukten

Wagamama serverar nudlar, snabbt tillagade men varken billiga i pris eller i smak. Inte dyra heller, men godare än de som säljs i påsar. Japansk mathantverk (nudlar och ris) via en internationell restaurangkedja ger en rad standardiserade rätter, proffsigt tillagade och med spännande variation.


Servitörerna är snabba och vänliga. Vid rusningstid får man sitta strax intill andra matgäster, men ljudnivån är så dämpad att man ändå kan prata med sin vän på andra sidan bordet utan att störa och bli störd.

Det finns smårätter, som edamame och gyoza med olika fyllning. Eftersom all mat lagas till så snabbt, får man räkna med att smårätterna kan komma in samtidigt som huvudrätterna. Edamame smakar ju gott till allt, men gyozan kanske inte passar till det övriga man beställt. De färskpressade juicerna är fantastiskt goda både till maten och som efterrätt.

Nudlar i alla former finns det att välja på: i soppa, i chilisås, eller bara fräst med grönsaker och kryddor. Grönsakerna och de övriga ingredienserna är alltid fräscha och läckra, även när de ligger i soppa. Kryddningen varierar från rätt till rätt och är spännande och god, fastän jag inte blev så förtjust i chilisåsen. Det jag tycker minst om är oftast nudlarna själva. De är spänstiga och inte överkokta, men klibbiga på ytan. Det kanske skall vara så, men jag älskar det inte.

Med de små brasklapparna är det ändå alltid gott och mättande att äta på Wagamama.

Länk till Wagamama Sverige

1 kommentar:

Hermia sa...

Vad skönt där är låg ljudnivå. Ibland bli inte lunchen utanför kontoret alls så avkopplande som man önskar p g a dålig akustik o skrapande stolar.
Jag skulle nog kunna besöka Wagamama bara för nudlarnas skull :)