måndag 1 juni 2015

Slash på Grönan

Sångaren Myles Kennedy tyckte om att spela omgiven av bergbanorna och fritt fall-torn på Gröna Lund, och han, The Conspirators och motorn Slash gav publiken en spelning full av energi och hitlåtar. Även om Guns N' Roses-covers stack ut står sig de egna låtarna av Slash bra vid sidan om dem, speciellt som många av dem har snygga slingor som passar bra för ordlös medsjungning.


You're A Lie och Nightrain (Guns N' Roses) var den starka inledningen, och Slash kunde briljera på elgitarren. Men Standing In The Sun och flera andra låtar har mindre hets, istället ett långsammare, sugande driv underifrån som också lät bra på utomhusscenen. Det var dock litet synd att sången inte hördes så väl i den annars välbalanserade musikmixen.

Låtlistan har varierat mellan spelningarna på turnén hittills. Jag vet flera som blev riktigt glada över att få höra Mr. Brownstone i Stockholm. Den följdes av fler Guns N' Roses-covers: den intrikata You Could Be Mine och Welcome To The Jungle, med Doctor Alibi emellan.

World On Fire är en röjig hitlåt, Anastasia en mer avancerad sång; båda är bevis på vilken bra låtskrivare Slash är. Speciellt Anastasia lät bra från det vackra akustiska gitarrsolot på övre halvan av dubbelgitarren över den fina melodin och genom de komplexa harmonierna. Men det var ändå helt rätt att få avsluta konserten i topp med Paradise City, med allsång och skriksång och människor som hoppade så marken gungade. Bandet verkade lika nöjda med konserten som publiken, och det hade de all rätt till.

1 kommentar:

Håkan Wilhelm Hugosson sa...

Kul att se en rockhjälte som Slash live. Skönt gitarrspel med bra nya låtar och Myles Kennedy är en riktigt bra rocksångare.