torsdag 11 juli 2019

Backyard Babies på Stora Torget Borås

I trettio år har Backyard Babies spelat ihop, lika länge som Borås ordnat marknad och underhållning på torget under sommarens torsdagar, och nu kommer bandet in på den scenen, glada och spelsugna efter en turné med lugnare sommarschema. Good Morning Midnight inleder, som den har gjort på de senaste spelningarna. Jag brukar inte gilla när ett band vill att man skall klappa i händerna och ropa, men nu gör jag det gärna när Nicke Borg och Dregen uppmuntrar till det! "Rock and roll" skanderade vi till Shovin' Rocks, och jag hoppas att raderna närmast scenen sjöng med och gav tillbaka lika mycket av energin från Backyard Babies (mer än de längre bak, där vi var litet för stillsamma)! Vi lät visst så fint att vi fick sjunga med till Roads när vi kunde.


Backyard Babies hårda men melodiska rock är något som de flesta kan gilla. Det är roligt att se att de har så kul på scenen, med varandra och med musiken de spelat i trettio år - och förstås att det låter bra! Och med två specialbord uppställda vid scenkanten kan Dregen och Nicke Borg hoppa en bit upp och omhöljas av rök under sina gitarrsolon - snyggt!

Klart vi vill höra den senaste singeln, sjungen av Dregen, när ni ställer frågan så lockande! Fast själva låten, 44 Undead, är litet seg och gör sig kanske inte så bra live. Det blir tydligt i kontrasten mot de snabbare, ettrigare hitsen som följer: Th1rte3n or Nothing, The Clash och Minus Celsius. Åh, de är ju så bra; fulla av energi men också komplexa riff och bra melodier. Litet senare kommer Brand New Hate, precis lika stark, och bandet tackar för sig.


Nej! Det är inte slut än! Trots att publiken bara applåderar matt kommer de schyssta killarna tillbaka
Yes To All No från nya skivan Sliver and Gold börjar också litet långsamt, om än med snygga gitarrslingor, men tar sig och blir riktigt stark. Sedan - killarna tittar mot klockan i gamla rådhuset - är det bara två minuter kvar tills klockan slår tio! Men på den tiden hinner de röja igenom People Like People Like People Like Us och det är en bra avslutning på en bra konsert.1 kommentar:

Håkan Wilhelm Hugosson sa...

Backyard Babies är riktigt mycket rock, grymma riff, bra takt och stil. Det enda som drar ned betyget något är att sångaren Nicke Borg slarvar en del med texterna, han lajjar lite och framför dem inte riktigt med helt engagerad rock-attityd. Men en bra konsert!