fredag 8 juli 2016

Mustasch på Stora Torget Borås

Stora Torget i Borås är en fyrkant omgiven av hus, vilket kan ge dålig akustik för en del musikslag. Men den mullrande hårdrocken från göteborgsbandet Mustasch passar riktigt bra från utomhusscenen, och publiken fyller torget trots konkurrens från semifinalen i fotbolls-EM. Redan tidigt river man av rökaren Double Nature, men kvaliteten på musiken är jämn och hög under hela konserten. Mustasch spelar tung men melodisk rock med minnesvärda riff och musikslingor, och med ett samspelat, tight band kommer musiken till sin rätt även live.


Frontmannen och låtskrivaren Ralf Gyllenhammar snackar och flirtar med publiken, retar boråsarna för att köra EPA-traktorer och kliar sitt eget ego med humor under hela konserten, men blir också allvarlig i sin uppmaning till alla män att vara snälla mot de svaga, följt av Yara's Song, den sorgliga berättelsen om flickan Yara som dödades av dem hon borde kunnat lita på. Ralf Gyllenhammar låter ofta som ett lass grus, precis som en rockröst skall, men han har också en vacker stämma när han sjunger ut i Feared And Hated. Thank You For The Demon, nyare Testosterone, och många andra låtar dundrar fram och låter bra.

Sista ordinarie numret är mäktiga I Hunt Alone. Sedan öppnar sig de gråa molnen som hotat hela kvällen, och en lätt ström av fina regndroppar som blänker i strålkastarskenet stylar extranumret Parasite till en snygg rockvideo och en skön avslutning på en bra konsert.


Inga kommentarer: