onsdag 22 juli 2020

We Got This

Va, är inte Palmemordet löst än? Och den som löser det får femtio miljoner svenska kronor? Det är precis vad George English behöver för att betala sin skatteskuld. Med bara dussintalet år bakom sig i Sverige har han inte tröttnat på alla teorier som lades fram av såväl officiella utredare som privatspanare. Kanske är det han som kan lösa gåtan, med sin nybörjarentusiasm?


Men visst finns det lekmän som fortfarande arbetar med att söka ledtrådar och följa upp dem, och när de får nys om George English försök kommer han in i deras grupp - motvilligt, för flera av dem är enstöringar och har också hunnit tröttna på varandra efter åratals gnabbande och viss rivalitet.


I deras spår följer också dunklare spanare, personer som inte drar sig för att ta till våld för att hindra privatspanarna från att nå framgång. Ju fler nya ledtrådar George och gruppen hittar, desto allvarligare blir hotet mot dem, fastän de inte märker det förrän det börjar bli för sent.


TV-serien We Got This är underhållande, med en ganska rolig och varierad grupp av huvudpersoner vars dialoger och bihistorier dock är av det litet väl konventionella slaget. Serien får ett stort lyft i andra avsnittet när Olle Sarri kommer in som Björn, butter men kunnig privatspanare med bristande social kompetens. Olle Sarri gör rollen utmärkt rolig och är varje avsnitts behållning. I övrigt är handlingen litet för spretig för att bli riktigt bra, särskilt i de sista avsnitten när snaran dras åt kring gruppen och det borde bli otäckt spännande. Men överlag är det roligt att Schiaffino Musarra gjort en TV-serie om mordet på Olof Palme och de många försök till förklaringar, fumliga såväl som klarsynta, som dykt upp under åren.

Inga kommentarer: