lördag 18 april 2009

Avenue Q på Vasateatern

Det är genialiskt att spela en musikal med dockor i huvudrollerna! De är så lika dockorna från Mupparna och Sesam att det känns litet oanständigt bara att se dem som vuxna - och så lassar de på ännu mer med snusk och fräckheter! Till Avenue Q, den sjavigaste gatan i sta'n, flyttar unge oskyldige Princeton (spelad av Jakob Stadell). Där bor redan lilla oskyldiga Kate Monster (Cecilia Wrangel Schoug), liksom några mer eller mindre lyckade grannar.

Om man någonsin undrat varför Ernie och Bert bodde ihop, så blir det extra kul att följa deras avlägsna kusiner Nicky och Rod som delar en lägenhet i huset. "Det är OK om du är gay" sjunger Nicky till den ivrigt nekande Rod. Och så stora håriga Trekkie Monster (Linus Wahlgren), som nästan aldrig lämnar sin lägenhet. Varför skulle han, när han har Internet? När Kate övar sången hon skall sjunga för sina lekskolebarn fyller han i med sin skrovliga röst:
"Internet är bra..." "FÖR PORR!"

Varenda sång är slagkraftig och får mig att gapskratta. Det är så kul att se hur uttrycksfullt dockorna rör sig. Artisterna som ger dem röst och rörelser är verkligen proffsiga! Flera i publiken låter som att de har sett föreställningen förut, och jag skulle också vilja se om den. Synd att det var sista chansen idag.

Inga kommentarer: