söndag 25 maj 2008

Peter Pan och Wendy med Enskedespelet

I Margaretaparken i Enskede står ett stort tält, där mer än hundra duktiga amatörskådespelare sätter upp Peter Pan. Det är en föreställning för hela familjen, även om några av de minsta barnen blev rädda och behövde gå ut när piraterna blev som läskigast.

Wendy Darling och hennes tre lillebröder är glada och lekfulla, perfekta lekkamrater för Peter Pan och hans Bortglömda barn. Det tycker förstås inte lilla ilskna Tingeling, som här spelas av hela tre tindrande personer samtidigt.

Att det är så många medverkande gör att man kan iscensätta stora, härliga gruppscener, och det har man gjort riktigt bra. Slagsmålsscenerna mellan piraterna, de bortglömda barnen och Tigerliljas anhang är stojiga och myllrande. En annan vacker, välgjord scen är när Peter Pan och syskonen Darling flyger till landet Ingenstans. Grupper av små och stora skådespelare bildar flaxande fågelflockar och fluffiga moln, som snurrar runt och löses upp när Peter och barnen svischar igenom dem.

Skådespelarna i de största rollerna är riktigt bra, och samspelet i mass-scenerna är väl koreograferade. Det är bra gjort att spela så att alla runt den runda scenen ser vad som händer i varje ögonblick. Sångerna i pjäsen är både roliga och starka, och det värmer i hjärtat att se en så fin familjeföreställning.

Länk till Enskedespelets hemsida

Inga kommentarer: