tisdag 17 mars 2020

Living With Yourself

Det är lätt att känna sig otillräcklig när man jämför sig med andra som verkar mer framgångsrika och läser om alla metoder för att förbättra sig själv, sin hälsa, sin karriär. Miles Elliot är mitt i livet och har tappat en hel del energi på sistone. Men i hans jobb i reklambranschen gäller det att vara på hela tiden, och sträva efter gillande från kunderna och inte minst cheferna - inte så ofta kollegorna, dock. Därför är det aningen förvånande och i slutändan problematiskt för dem båda två när kollegan Dan tipsar Miles om ett spa som trimmat honom till toppform. En bättre version av sig själv! Miles är ingen van spa-besökare men en ingivelse får honom att ge sig av ändå.


Hm, vilket skumt ställe, oskyltat och vid en sjavig parkeringsplats. Men rekommendationerna verkar hålla och Miles satsar den hutlösa summan på behandlingen. Och verkligen, han blir en bättre version av sig själv! Men den gamle Miles blir, av misstag, också kvar...


I åtta komediseriekorta avsnitt växlas stafettpinnen mellan den gamle och den nye Miles. Vi får se samma dagar ur olika perspektiv, och tidslinjen backas då och då för att ge ny bakgrundsinformation. De båda Miles-varianterna blir snabbt varse om varandra och bär sedan på var sin sorg: den gamle Miles för att det finns en bättre version av honom, den nye Miles för att han är en klon och alla hans minnen är falska. Till råga på allt är båda Miles lika djupt kära i sin fru Kate, men det finns ju bara en av henne!


Dessa existensiella dilemman är centrala i serien Living With Yourself, men tonen är lätt och tempot är högt för att skapa mer underhållning än ångest. Det är ett val som går att förstå för en serie som mer skall roa för stunden än vara minnesvärd, i dessa dagar när många klämmer i sig alla avsnitt på en dag. Man kan ändå förundras över hur underutnyttjad bihistorien med Miles halvsyster Maia är, liksom Top Happy Spa och dess bakgrund och några andra sidohändelser och personer som blåser förbi och försvinner. Men som snabb underhållning med en aning svärta, och med den genomsympatiske Paul Rudd i båda huvudrollerna, är Living With Yourself bra.


Inga kommentarer: