fredag 28 februari 2020

Seeing the World Through Circles av SEO på Wetterling Gallery

Cirkeln, den perfekta formen! Att få se världen genom cirklar medelst en konstnärs insats låter lockande i sig, och blir det ännu mer vid första glimten av cirklarna som skär genom varandra och är självlysande både av färgerna och av konstnärens skuggning. De icke-naturliga färgerna och formerna gör tavlorna till en mjukare variant av Olle Baertlings konst. (Vid noggrann titt ser man också att cirklarna inte är perfekta utan aningen deformerade, skapade av en människohand.)


Dessutom paras de avskalade geometriska motiven med sina raka motsatser, tavlor som visserligen har samma färgskala men myllrar av - inte liv, men bevisen på det i form av höghus, dalgångar och vattendrag om varandra. Jag kommer att tänka på uttrycket "Framtiden är redan här, men den är ojämnt fördelad."


En annan ledtråd fås av konstnären SEO:s uttalande om att hennes tema är globalisation och dess inverkan på natur och kultur. Är det de beröringspunkterna vi ser i form av grälla band och rör som mer och mer tar över tavlornas ytor? Vi ser inga människor i bilderna men jag hoppas att de finns bakom fönstren i husen och har tillgång till såväl den livgivande naturen som civilisationens frukter.

Länk till Wetterling Gallerys sida om SEO


1 kommentar:

Börje sa...

Jag gillar den här sortens måleri! Ska försöka titta in hos Wetterling.