söndag 29 juli 2012

Joan As Police Woman på Kägelbanan


Med sitt tighta band återkommer Joan As Policewoman till Stockholm och en liten, hängiven publik på Kägelbanan. De tre på scenen - Joan Wasser, Tyler Wood, Parker Kindred - är väl samspelta och kan låta som många fler när de vill. De börjar med Stay, en ny låt som säkert hamnar på den kommande nya skivan. När sedan de första ackorden hörs till I Defy jublar publiken.



Många av låtarna under den första halvan av konserten har samma stadiga driv, en framåtgående rörelse som kokar av tillbakahållen energi. Andra låtar sväller ut i skönt psykedeliska ljudmassor. Efter ett sådant klimax, då Joan Wasser växlat tillbaka till keyboad från sin röda gitarr, kommer underbara The Magic. Hittar som Say Yes, äldre och helt nyskrivna låtar fyller lokalen med komplexa harmonier och intelligenta texter.



Allra sist får vi ett extranummer (utan att bandet slösar tid på att gå av scenen). Det är What a World, som är så nyskriven att Joan måste tejpa fast en lapp med ackord framför sig. Den verkar börja i rymden med spejsade toner och zooma in mot jorden i ett skramlande crescendo innan själva melodin börjar. Det är en riktigt bra låt precis som alla andra på spelningen, och jag ser fram emot att höra den igen på skiva.



Inga kommentarer: