måndag 4 februari 2008

Mondän på Norrmalm

Att äta middag på Mondän är en njutning från början till slut. Lokalen lyckas med att vara sober och inbjudande på samma gång, med stora fönster mot det lugna gathörnet utanför. Personalen är effektiv och omtänksam, och kunnig om menyn och vinlistan.

Tre sorters smakliga, minutfärska kuvertbröd bärs fram innan förrätten och flera gånger till under kvällen. På menyn finns förfinade rätter ur en bred europeisk tradition, lagade med stor kunnighet och finess. Mandelpotatisblinier med löjrom är en genialisk förrätt. Consommén som ackompanjerar ungtuppen är mild och välbalanserad, men måhända litet salt, särskilt i jämförelse med själva tuppen. Hoppa inte över efterrätten! Chokladbavaroisen är stadig men smälter i munnen, och har en fantastisk chokladsmak. Karamellparfaiten är också perfekt. En underbar avslutning på en mycket god måltid.

Länk till Mondäns hemsida

5 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Oj, oj, vad gott det låter och inredningen såg trevlig ut på hemsidan. Tycker dock det är tråkigt med restauranger vars enda vegetariska alternativ på menyn är efterrätterna...

Glamourbibliotekaren sa...

Hvis de innfører én vegetarrett på sin meny, drar jeg gladelig dit! Dessertmenyen alene er jo forresten verdt et besøk; kan man bestille treretters dessert? :)

Jenny B sa...

Det är sant, de har en väldigt liten meny och inga vegetariska varmrätter.

Anonym sa...

Har ätit på Mondän ett tiotal ggr och vid några tillfällen har en av oss varit vegeterian. Har alltid gått utmärkt att lösa, kockarna kan verkligen trolla med vad de har. Tycker inte att alla restauranger måste ha ett vegetariskt alternativ. Det kanske helt enkelt inte är deras grej men kan man lösa det på plats så är det ett extra plus.

Jenny B sa...

Det var bra att höra! Hoppas att ännu fler får lust att besöka Mondän nu. Tack för den informationen!