lördag 3 augusti 2013

Stockholm Music & Arts 2013 dag två

Till andra dagen av Stockholm Music & Arts kom jag sent på grund av förbiseenden i lokaltrafiken. Jag hann höra andra halvan av konserten med Modern Fantazias, och nu önskar jag att jag får höra mycket mer på fler konserter! I intelligenta arrangemang förvandlas mästerverk av elektronisk popmusik till något nytt i analog tappning. Trots att jag kom sent lyckades jag få höra hur David Bowies Heroes överlagrades med ljudet av tåghjul dunkande mot räls vilket sedan växte ut i Kraftwerks Trans Europe Express. Magiskt! "Meet Iggy Pop / and David Bowie"

Maia Hirasawa
 Precis som Regina Spektor igår kan Maia Hirasawas melodiösa sånger låta bra såväl med fullt band som med bara röst och (i det här fallet) gitarr. Enkel men ändå rik lät första sången Gothenburg. Vi fick också höra en kommande singel, Back To The Start. Varje gång jag hör Maia Hirasawa blir jag glad över hennes talang såväl som låtskrivare som sångerska.

Jag hade lyssnat en del på Sofia Jannok innan festivalen och tyckt om hennes musik, men väl på scenen kom den inte till sin rätt. Tyvärr var det åter dags för ljudet att bli felbalanserat och slamrigt, vilket i min mening var mycket negativt för Jannoks intressanta ljudbild. Nästan lika bullrigt lät det om Efterklang, men deras musik (som inte är så mild som namnet tycks antyda) klarade sig bättre genom högtalarsystemet.

Festivaldagens sista artist, Rodriguez, var det stora dragplåstret. Jag tycker om hans tillbakahållna glöd, men är nog inte ett lika stort fan som de mängder av åhörare som strömmade till Skeppsholmen för hans skull. Jag hoppas att alla blev nöjda och upplivade av hans konsert. I varje fall var även den andra dagen av festivalen en stark upplevelse.

Inga kommentarer: