söndag 2 maj 2010

Charlotte Walentin på Crystal galleri

Installation view, 2010 © Charlotte Walentin

Pastellfärger och fluffiga former, det är flickigt och gulligt. Men Charlotte Walentins färgade nylontrådsnystan har mer ambitioner än så. Pressade mellan glasplattor är de tredimensionella teckningar som lämnar nya mönster där de drar fram. Inte bara fina mönster, utan bitvis litet äckliga, faktiskt. I ett verk har de till och med lyckats klättra ur sin plexiglaskub och ta sig en bit ut på golvet.

Jag gillar att det småflicksfina får bli starkt och bli konst i sin egen rätt, inte bara dekoration. Men jag önskar att de varit ännu mer uttrycksfulla och kanske till och med provocerat på något sätt. Mer av allt, tack!

Länk till Crystal galleri

4 kommentarer:

Hermia Says sa...

Det verkar vara några intressanta gallerier du besökt den senaste tiden (även om utställningarna kanske inte var alldeles på topp). Några nya (galleri)namn att lägga på minnet. Tack för det!

Jenny B sa...

Ja, det stämmer! Det finns ett kvarter där gallerierna ligger vägg i vägg - det är litet svårt att hitta dit, men det är värt en sväng! Se bara efter på den här smarta kartan:
http://www.vasastanskonst.se/

Hermia Says sa...

Nämen det är ju där jag snurrade runt för ett par år sedan! Fast jag tror det kanske tillkommit/försvunnit några sedan dess, namnen kändes i af nya...

Jenny B sa...

Det stämmer, det har varit litet omsättning på de olika gallerierna. I alla fall så är det toppen att det ligger så många intressanta utställningar i samma kvarter! Fler rapporter kommer. :)