onsdag 22 december 2010

Maria Nordin på Galleri Magnus Karlsson

Galleri Magnus Karlsson har ställt ut verk av Maria Nordin under samlingsnamnet IN FRAMES. Hennes bilder har en fysisk kvalitet som är både påtaglig och avstötande. De stora tavlorna är skisser i vattenfärg, i färger som är några nyanser mer rosa eller gula än "hudfärg". De föreställer människor i onaturliga men inte omöjliga poser.

Maria Nordin., CIRCUIT OF BODIES (2010)

Det är kontrasterna mellan målningens egenskaper som gör tavlorna så frånstötande och inbjudande på samma gång. De skira konturerna står i motsats till de plastiska formerna. Skuggningen och färgvalet gör att ytorna ser ut som kött och lent siden på samma gång. Kropparna som slingrar sig om varandra har (minimalt med) kläder, men plaggen är svåra att urskilja mot den nakna huden. Flera av motiven ser ut som spontana orgier. Ett annat verk är en filmslinga av två händer som försöker bända upp ett slutet öga. Underligt, obehagligt, rätt så intressant.

Länk till Galleri Magnus Karlssons sida om Maria Nordin

2 kommentarer:

snowflake sa...

Haha, jag sitter på jobbet och behövde kolla upp Maria Nordin litegrann.., och när jag googlar hamnar jag hos dig. Nu känner jag mig nästan ledig. :-)

Jenny B sa...

Då är det jobb och nöje på samma gång! Bra!