måndag 9 augusti 2010

Tingsek på Gröna Lund

Den ypperligt begåvade Magnus Tingsek gör låtar med ett sound som om de vore organiskt framvuxna från en annan, funkigare dimension. Även med ett kompetent kompband är det svårt att få fram alla detaljer när man spelar live. På Gröna Lunds lilla scen låter musiken skramligare än på platta. Det är ju bra låtar i grunden, det hörs i vilket arrangemang som helst, men det är litet synd på så bra klanger när ljudbilden blir obalanserad.

En bit in i spelningen har ljudet svängt in sig, särskilt i de mest funkiga låtarna. Good vs Bad låter riktigt bra, förstås. Till Six Years kommer Sarah Dawn Finer upp på scenen. Tyvärr hör jag inte vad den andra gästsångerskan hette, men hon hade också en stark, fin röst. Precis som Tingsek själv! Han är så otroligt musikalisk i varje detalj: låtarna han skriver, arrangemang och sång, och allt kommer samman i ett tight, lätt psykedeliskt puttrande.

Han sparar det bästa till sist. Som första extranummer kommer You Amaze Me, och så vrids temperaturen upp till klimax i World Of Its Own. Vilken bra spelning! Tack!

Inga kommentarer: