måndag 26 mars 2012

Bra på TV - i din dator!


Ni har väl inte missat det roliga barnprogrammet Pappas pengar? Sveriges rikaste man (Johan Ulveson) coachar sin nyfikne son Bröli (Olof Wretling) som försöker ta reda på hur vanliga människor lever. Såg ni när Bröli ramlade igenom den här utställningen? När jag var där fanns inte "de dyra skulpturerna" kvar, så han måste ha kraschat dem innan jag kom dit. Jag vill också  bo i slottha en snäll curlingpappa som kommer i helikopter och pysslar om mig när det är jobbigt! Men tills det händer kan jag se Pappas pengar på SVT Play.


Olof Wretling ingår i den snillrika humorgruppen Klungan. Tillsammans med Sven Björklund och Mattias Fransson från gruppen gör han ett annat sevärt barnprogram, Dafo, som också det ligger på SVT Play några veckor till. Med hjälp av välgjorda dockor - nej, miniatyrer - fantiserar de fram spännande historier. Och förhoppningsvis lär de sig något om vänskap på vägen.


En spännande historia av helt annat slag får vi se i Den sista dokusåpan som sänds på TV6 men även finns på webbplatsen TV6 Play. Fastän jag knappt har sett ett enda avsnitt av dokusåporna som avlöst varandra på TV, har jag sett löpsedlarna och skrattat åt de fåniga smeknamnen och skandalerna. Nu skrattar jag ännu mer åt hur de gamla kändissugna deltagarna jagas av zombies, blir smittade och slafsigt slår ihjäl varandra, och hela tiden försöker jobba på sin media-image. Med mycket humor och självdistans kan lågbudget-serier som denna vara riktigt kul!


Och till slut, också smart och rolig men på ytterligare ett annat sätt - Portlandia! Portland, Oregon, hipstrarnas hipster-paradis, samhällsmedvetet, avslappnat och självupptaget på samma gång! Staden är kärleksfullt och retsamt framställt av Fred Armissen och Carrie Brownstein med många goda gästskådespelare. Jag skulle inte orka med att bo i dröm-Portland (eller på Söder) permanent, men jag är glad att det finns där som ett KRAV-märkt paradis för känslosamma cykelpendlare. Finns på SVT Play till inspiration och glädje!

Put a bird on it!

3 kommentarer:

bokomaten sa...

Ja, vad roligt! Jag som aldrig ser på TV pga inte har någon tittar bara på svtplay om alls. Missar därför mycket så kul med tips juh!! Vet jag vad jag ska leta fram ikväll när jag har lägenheten för mig själv en kväll! Tack så himla mycket!

Hermia Says sa...

För någon vecka sedan såg jag i ett svep halva första säsongen av Portlandia. Det är kul, oväntat och smart. Gillade särskilt Aimee Manns bidrag... Kommer att fortsätta se längre fram, men överdoserade nog lite i början.

Undrar om hipster är mer av ett storstadsfenomen? I Gävle finns sådana säkert också, men nog inte så framträdande och synliga som i Sthlm (eller Portlandia :)).

Pappas pengar måste jag spana in vid tillfälle.

Jenny B sa...

Vad bra, Bokomaten, hoppas att du gillar det!

Hermia, jag tänker mig att Söder och kanske delar av Uppsala är som Portlandia. Om man inte har hipsters i sin närhet men läser om dem på kultursidorna kanske det kan vara kul att se någon som driver med dem!

Nu skall jag se ett avsnitt av varje program. :)