söndag 10 augusti 2008

Hedwig and The Angry Inch på Stadsteatern

Hurra, det är rockkonsert på Stadsteaterns stora scen! Hedwig och hennes Angry Inch spelar bara ikväll (och resten av augusti också, faktiskt). Johannes Bah Kuhnke är så söt, så söt i blonda lockar, korta kjolar och röda lackskor med snubbelhöga klackar. Hedwig berättar sitt livs historia mellan sångerna hon skrivit själv.

Det är litet synd att ljudet är så skramligt under de rockigaste låtarna, eftersom texterna beskriver en stor del av vad som sker och vad Hedwig tänker och känner. Ibland går också historien litet långsamt framåt, särskilt om man redan känner till handlingen. Men det finns ändå mycket att glädjas åt.

Dansarna på scenen jobbar hårt för att fylla upp scenen lika väl som sina tighta vita byxor - både sjömansgossarna och -flickorna är mycket välhängda! Och jag kommer aldrig mer att se likadant på de Gummibärchen min ena Ur-Oma gav mig som barn, efter att ha sett Hedwigs sugardaddys gigantiska gummybears dansa och ramla ihop i en stor porrig hög på scenen.

Trots alla motgångar Hedwig har mött i sitt liv, har hon inte låtit sig slås ned. Varje dag kliver hon i sina höga stövlar, tar på sin blonda peruk och målar läpparna röda. Hon har inte ens slutat att tro på den eviga kärleken! Det är härligt att få ta emot ett riktigt romantiskt budskap från scenen, inte som så ofta hjärtesorg och själens obotliga ensamhet. Måla på ett lysande rött leende och sjung med i sången!

KURIOSA:
Till premiären av filmen med samma namn delades det ut goodiebags med ett specialgjort läppglans från MAC, orange-rött om jag minns rätt. Det verkligt glamourösa och exklusiva läppglanset i en unikt liten upplaga blev eftersökt som ingen annan limited edition-makeup (jodå, det finns!), och några få av dem såldes för flera hundra dollar på eBay. Inte ens under min mest hängivna period skulle jag lagt så mycket pengar på en makeupprodukt, så jag äger inte Hedwig-läppglanset. Men för att komma så nära som möjligt så hade jag på ett annat läppglans från MAC, det plommonfärgade Pop Mode. Puss puss!

Länk till Stadsteaterns sida om Hedwig and The Angry Inch

Inga kommentarer: