lördag 18 juni 2022

The Outlaws

Vilka är det som varje dag körs ut med buss för att röja upp kring ett förfallet hus? Alla är dömda till samhällstjänst för något brott de har begått, men alla vet ju att deras eget handlande var OK samtidigt som några instinktivt känner agg mot andra där. Bit för bit får vi veta deras bakgrund samtidigt som nya händelser utvecklar sig under tiden de försöker balansera det pålagda jobbet med allt de behöver sköta i sina vanliga liv. 


Personerna i gruppen kunde knappt vara mer olika varandra: där är bland andra influencern Lady Gabriella Penrose-Howe, gräsrotsaktivisten Myrna, affärsmannen John och överlevnadskonstnären Frank. Ingen av dem är någon genomond typ, däremot är en av dem, Christian, insyltad med några riktigt dåliga killar, och när Rani försöker hjälpa honom dras hon in i något värre än hon kunde ana. Några övriga i gruppen tror de har funnit lyckan i form av en väska full med pengar men det är förstås vägen till värre otur för såväl dem själva som Christian och hans syster Esme. En efter en vänder de sig till Greg i gruppen, som dittills varit en ganska misslyckad jurist men nu får fullt upp med såväl legala som illegala klienter.



The Outlaws kallas för svart komedi men det går inte att förvänta sig några skratt, inte ens cringe, utan snarare mycket mer av oro för vad som kommer att hända. Litet comic relief har seriens skapare Stephen Merchant lagt på sig själv som juristen som hunsas och stressas från alla håll, men det är också del i allt som bara går värre och värre. Dock är de olika personernas historier väl uttänkta och berättade, och det motvilliga samarbetet mellan dem alla trovärdigt och intressant, och är man beredd på att allt oftast ser mörkt ut så är The Outlaws en sevärd serie.

Inga kommentarer: