lördag 28 oktober 2023

FUBAR

Arnold Schwarzenegger vill inte pensionera sig från skådespelandet. Men pensionera sig, det vill hans rollfigur Luke Brunner i TV-serien FUBAR. Fast först skall han genomföra ett sista uppdrag i Guyana, där en inblandad är vapenhandlaren Boro som Brunner har följt sedan han var en liten pojke. Brunner har faderskänslor för skurken Boro, men de toppas förstås när han upptäcker att den andra CIA-agenten på plats är hans verkliga dotter Emma. Surprise! Ingen av dem har känt till att den andra jobbar för CIA och nu måste de hålla god min inför vapenhandlarna - i korta avbrott, medan familjegrälet egentligen tar överhanden.


Vi får se några inledande actionscener med Luke Brunner för att övertygas om att mannen är gammal men fortfarande kan slåss och springa. Men alltmer av avsnitten fylls med mer familjegnabb som går på tomgång. Luke oroar sig för Emma och vill att hon skall lämna CIA, Emma blir sur och vill att Luke skall se att hon är kompetent. Vidare hemma i USA gnisslar det mellan Emma och hennes alltför snälle pojkvän Carter. Och allra mest genant är Lukes fumliga men envetna försök att vinna tillbaka exfrun Tally.


Där finns några sidekicks som är ganska coola fastän de mest är stereotyper: tuffa kvinnan Roo, Aldon vars vältränade kropp fäller män med vapen och kvinnor med honung, über-nörden Barry som bara kan tänka i termer av Star Wars eller annan fiktion. En ljuspunkt är CIA:s psykolog Dr. Louis Pfeffer som spelas av sötnosen Scott Thompson. Men tyvärr blir det i slutändan för få actionscener och för mycket gnabb för min smak.


Inga kommentarer: