fredag 21 juni 2024

Conan O'Brien Must Go

Conan O'Brien satt aldrig fast bakom sitt skrivbord ens under åren som talkshowhost. När jag bodde i Tyskland på nittonhundratalet kom han och gästade sin ungefär lika långe motsvarighet i Die Harald Schmidt Show till glädje för mig, även om han tyvärr knappt fick säga något då. O'Brien har även gjort besök i Finland under perioden då folk påpekade hans likhet med landets president Tarja Halonen, och rest till många andra ställen för att prata med folk under åren som har gått sedan dess. Från sin fantastiskt roliga podcast Conan O'Brien Needs A Friend plockade han ett par av internationella fans som ringde in, och drog iväg för att överraska dem vilket filmades i de fyra avsnitten av serien Conan O'Brien Must Go.


Fans till Conan O'Brien är, inte oväntat, själva snabbtänkta och försedda med en stor dos humor, men inte bara dem utan övriga människor han stöter på är rappa i repliken, hänger med på O'Briens skämt och ger tillbaka i lika stort mått. Tillsammans med O'Briens generösa drift med sig själv blandat med storhetsvansinne gör det de timslånga avsnitten av Conan O'Brien Must Go riktigt roliga.

Den första resan går till Bergen i Norge. Självklart vill Conan lära känna den lokala kulturen så han skaffar sig vad han tycker är typiskt norska kläder, deltar i en stickningsklubb, provar på vikingaliv och en dagstur med laxfiskare. Med sina nyvunna erfarenheter om norskt liv skriver han några rapp-verser att framföra tillsammans med bandet som drivs av Jaarle, hans norska fan som helt plötsligt fick se Conan ringa på, kliva in och kritisera hans lägenhet och livsval.














Vidare till Argentina, där Conans producent och love/hate-kompis Jordan Schlansky får vara precis så där petig med ordval och uttal som driver Conan till vansinne. I Thailand besöker han sitt fan Anna och får på moppe av hennes kavata mamma trots att hon knappt talar engelska.


Självklart går det sista avsnittet till Irland, för att med lika delar kärlek och vanvördnad hitta sina rötter och utforska grunden till sin personlighet. Inte överraskande är människorna han möter listiga och snabba på att lägga krokben för hans försök att lära sig den lokal slang och sedvänjor, precis som man kan önska sig. Fyra avsnitt är inte tillräckligt, men tur nog är ett halvdussin nya avsnitt planerade, och det finns ju fler länder och ännu fler fans än så att besöka. Välkommen till Stockholm, Conan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar