torsdag 16 augusti 2007

Erövringar av Tjechov

Kullehusteatern gästar Strindbergs Intima Teater med två roliga stycken av Tjechov. Den unge Tjechov trivdes med att skriva vaudeviller, som han kallade sina komiska enaktare. Ämnet är lättsamt engagerande, och dialogen kvick. Ensemblen är också samspelad och säker efter en lång sommarturné.

Jag har oftast svårt för teater där en rollfigur kommenterar direkt till publiken, men här är det en naturlig del av pjäsen och mycket väl genomfört. Jag brukar också ha svårt för farser, men med undantag av ett par tillfällen i det andra stycket blir det inte för mycket av den varan. Jag och hela publiken fick en massa goda skratt. Det är bra!

Länk till teatern

2 kommentarer:

Glamourbibliotekaren sa...

Ååå, det høres morsomt ut. Farser er kanskje ikke det man først og fremst forbinder med Tsjekhov? Håper de kommer til Norge en gang!

Jenny B sa...

Det var jättekul och överraskande att Tjechov skrivit sådana roliga små stycken! Och de var ändå så mycket bättre än vanliga springa-i-dörrar-farser. Ingen lyteskomik, inte alltför mycket dratta på ändan, inte någon "där fick du, länsman!". Eftersom styckena var så korta slapp man se en enkel historia dras ut till det oändliga; de slutade i tid helt enkelt!